Methodieken

Individuele begeleiding voor elke cliënt

Bij You-Zorg Noord bieden we individuele begeleiding aan de hand van jouw (zorg)behoeftes. Dit kan in de vorm van begeleid wonen of particuliere zorg aan huis in Assen en Emmen. We hebben een gemixt woonprogramma: voor jong en oud, met of zonder een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Het begeleidingsproces bij You-Zorg Noord

Samen met jou, de begeleider en je directe omgeving bespreken we welke aspecten belangrijk zijn en waar extra aandacht aan besteed mag worden. De mate van ondersteuning zal per cliënt verschillen. We kijken daarom altijd naar het huidige niveau van een cliënt en op welke vlakken individuele begeleiding een waardevolle aanvulling is. Op deze manier ben je verzekerd van zorg op maat. 

We werken in het begeleidingsproces met een stappenplan op basis van persoonlijke behoeftes, gericht op ontwikkeling en het behoud van zelfredzaamheid. Met de juiste hulpmiddelen, technieken en procedures helpen we je om een bepaald doel te bereiken of verandering te verwezenlijken. De individuele begeleiding biedt je de handvatten om deze ontwikkeling in gang te zetten. Denk aan oplossingsgericht handelen, samenwerken en het leggen van nieuwe contacten. 

Positieve gezondheid

Eén van onze pijlers bij individuele begeleiding is positieve gezondheid. Dat wil zeggen dat ons team met je gaat werken aan de volgende punten:

  • Lichamelijke gezondheid, het voedingspatroon en beweging
  • Mentaal welbevinden
  • Vertrouwen in eigen vermogen
  • Kwaliteit van leven
  • Sociaal netwerk opbouwen en behouden
  • Zelfredzaamheid in het dagelijks leven

Positieve gezondheid heeft brede benadering; het heeft betrekking alle aspecten die een rol spelen in je welzijn. De doelen en het begeleidingsplan voor individuele begeleiding wordt opgesteld vanuit je zorgvraag en niet vanuit een organisatie of zorgverlener. Jouw zorgbehoefte staat centraal.

Past You-Zorg Noord bij jou? 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met ons op

Website laten maken door Dotsimpel