Vormen van begeleiding

Wonen met zorg in Drenthe

Bij You-Zorg Noord werken we volgens het principe: jouw zorg is onze zorg. We zijn er namelijk van overtuigd dat je samen verder komt dan alleen. Wij willen onze cliënten helpen in het behoud van zelfredzaamheid en de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen. Bij You-Zorg Noord bieden we wonen met zorg in Drenthe op verschillende niveaus:

  • Begeleid wonen is van grote waarde richting de zelfredzaamheid. Met begeleid wonen kun je zelfstandig blijven wonen en ontvang je (op de woongroep of in eigen huis) begeleiding en ondersteuning op praktisch vlak. Onze zorgverleners zijn oproepbaar op basis van gemaakte afspraken in het zorgplan. 

  • Beschermd wonen biedt een veilige woonomgeving voor mensen met een intensieve zorgvraag. In dit geval kom je bij ons op de groep te wonen. Er is een vaste begeleider aanwezig in de woningen waardoor er elk uur van de dag ondersteuning in de buurt is. 

  • Ambulante begeleiding gericht op joiuw zorgvraag(en) vanuit je eigen vertrouwde omgeving en met zorg op maat zodat je zelf de regie kan uitvoeren en zoveel mogelijk zelfstandig kan deelnemen aan de maatschappij.

  • Particulier zorg aan huis kan een uitkomst bieden wanneer je tussen schip en wal valt en niet in aanmerking komt voor een indicatie vanuit het Wmo, Wlz of de Zvw. Of wanneer je liever thuis blijft wonen en vanuit je vertrouwde omgeving hulp wil ontvangen. 

Waarvoor kun je bij You-Zorg Noord terecht?

Voor wonen met zorg in Drenthe ben je aan het juiste adres! Bij You-Zorg Noord kun je terecht voor Ambulante begeleiding, woonbegeleiding, psychosociale hulpverlening en life-coaching. Deze vormen van begeleiding zijn beschikbaar, zowel voor mensen op de woning als aan huis. Ook bieden wij huisvesting aan.

Woonbegeleiding

Begeleid wonen is geschikt voor jong en oud, ook als er sprake is van een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het zorgt ervoor dat je zelfstandig kunt blijven wonen en actief mee kunt doen aan de samenleving. Je ontvangt onder andere ondersteuning in huishoudelijke taken, financiën en het omgaan met geld, werk en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de ruimte om zelf keuzes te maken en wij zorgen ervoor dat je alles in huis hebt om die keuzes te maken. Woonbegeleiding is geschikt voor zowel tijdelijk als langdurig verblijf. 

Psychosociale hulpverlening

Hierbij richten we ons met name op problematiek van psychische en sociale aard. You-Zorg Noord biedt ondersteuning op verschillende leefgebieden en wonen met zorg in Drenthe. Psychosociale hulpverlening is geschikt voor elke leeftijd.

Psychosociale problemen kunnen ingrijpende gevolgen hebben op jouw gemoedstoestand binnen het gezin, op het werk of met instanties. Onze hulpverlening biedt steun op zowel emotioneel als praktisch vlak. We zoeken samen naar manieren om je te leren hoe je problemen kunt aanpakken. Denk hierbij aan het omgaan met stress, het opbouwen van een sociaal netwerk of leren communiceren. 

Life-coaching

You-Zorg Noord biedt life-coaching aan waarmee je zelf de regie weer in handen kunt nemen. Met ons coaching traject gaan we terug naar de kern en leer je inspelen op je sterke punten, maar ook hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken. Samen stellen we doelen op die je helpen om weer vorm te geven aan persoonlijke, zakelijke of maatschappelijke kwesties. 

Wil je meer weten over You-Zorg Noord?

Voor ons is iedereen gelijk en het team van You-Zorg Noord staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend gesprek over wonen met zorg in Drenthe. 

Neem contact met ons op

Website laten maken door Dotsimpel