Kerncompetenties

Onze kernwaarden in zorg

Wat zijn kernwaarden in de zorg? Onze kernwaarden laten zien waar we voor staan. Het zijn de competenties in de zorg en een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Dit is wat we dag na dag willen waarmaken in de praktijk. Richting onze cliënten, de naaste omgeving van onze cliënten, het personeel, het management en externe betrokken partijen.

De competenties in de zorg zijn belangrijke referentiepunten voor ons dagelijks handelen.

Zorg op alle aspecten van het welzijn

Eén van onze competenties in de zorg is het bieden van zorg op alle aspecten van het welzijn. Als we hier naar verwijzen hebben we het over positieve gezondheid. Deze methode geeft een brede kijk op gezondheid en is uitgewerkt in zes dimensies, gebaseerd op onderzoek naar wat mensen zelf verstaan onder gezondheid. Vanuit onze kernwaarden in zorg verleent You-Zorg Noord meer dan alleen ondersteuning bij het dagelijks functioneren. We hechten hier hoge waarde aan in het belang van onze cliënten, hun naaste omgeving en onze zorgprofessionals.

Flexibel inspelen op de individuele zorgvraag

Op deze manier houden we de zorg persoonlijk. De individuele begeleiding is zorg op maat. Dit komt niet allen onze cliënten ten goede, maar biedt onze zorgprofessionals ook afwisseling in hun werkzaamheden. We spelen snel in op directe zorgvragen waarbij de focus ligt op mensgericht handelen. Cliënten en zorgprofessionals krijgen daarnaast de ruimte om de huidige werkwijze en doelen bij te stellen zodat het beter aansluit op de persoon. Het is tenslotte geen lineair proces en samen bereik je nog altijd meer dan alleen. 

Kansen en mogelijkheden benutten 

Als organisatie, als werkgever, als zorgprofessional en als individu streven we altijd naar de hoogst mogelijke kwaliteit en stellen hier hoge eisen aan. Onder deze competenties in de zorg verstaan we ook de mogelijkheid om te innoveren. We grijpen elke kans aan om de kwaliteit van zorg en hulpverlening op elk vlak te verbeteren

Deze competentie in de zorg heeft eveneens betrekking op onze cliënten en zorgprofessionals.
Een voorbeeld hiervan is het vinden van een passende dagbesteding voor cliënten zodat ze hier zelfvoldoening en waardering uit halen. Net als het aanbieden van unieke doorgroeimogelijkheden aan werknemers zodat zij zich verder ontwikkelen.

Wil je meer weten over You-Zorg Noord? 

Neem eens een kijkje op de pagina's onze werkwijze en methodieken of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We vertellen je graag meer over onze competenties in de zorg en horen graag op welk vlak we je helpende hand mogen zijn. 

Neem contact met ons op

Website laten maken door Dotsimpel